kézműves ajándék – csomagolás

Csomagolás

az a kis plusz, amitől még szebb lesz

a kézműves ajándék

Csomagolás – ötletek

A webáruházban előre összeállított csokoládé válogatásokat találsz, felhasznált alapanyagok és ízek szerint. Választhatod a tiszta gyümölcspürékkel és Lübecki marcipánnal készült csokoládés bonbonválogatást vagy a trüffeles variációkat is.

Ha az alkoholos csokoládékat is kedveled, akkor találsz rumos meggyes, vörösboros és kávélikőrös változatokat is. Nem feledkeztünk meg az örök kedvenc karamelláról sem. Megtalálod édes, sós vagy marcipánnal rétegezett változatban is.Válogass kedved szerint!

DantoniChocolate kézműves csokoládé elegáns dobozban.

kézműves ajándék

A csokoládé fényét tovább emeli az igényes csomagolás.

Mondd el csokoládéval, szabd magadra, öltöztesd a csokoládét kedved és igényed szerint!

Akár bonbont, trüffelt vagy kandírozott gyümölcsöt választottál, ízlésesen becsomagolva küldjük el neked.

Ha kedvet kapsz ahhoz, hogy saját magad részt vegyél a csomagolás kialakításában, akkor bátran vágj bele; találsz néhány ötletet, mellyel különlegessé és egyedivé teheted a kiválasztott csokoládét.

Tegyél rá szalagot vagy romantikus masnit; válaszd azt, amelyik a legjobban kifejez téged. A szalagot megbolondíthatod egy hagyományos viaszpecséttel is, mely nemes arcot kölcsönöz a doboznak, visszaidézve régi korok titokzatos világát.

A LÉNYEG TE VAGY

Szabd magadra, öltöztesd a csokoládét kedved és igényed szerint!

Válogatások

7
 
DantoniChocolate kézműves csokoládé válogatás. Vegyes kézműves bonbon elegáns dobozban.

Hogy könnyebb legyen a választás, különböző válogatásokat állítottunk össze.

A kézműves bonbonokhoz és trüffelekhez többféle dobozt választhatsz. ELEGÁNS VÁLOGATÁSAINK fekete lakozott dobozba kerülnek. Új csomagolásként pedig megjelent az átlátszó tetejű ARANY VÁLOGATÁS és STICKBOX válogatás.

Szalag

7
 
Kézműves ajándék DantoniChocolate masnis doboz. 10 és 5 darabos kézműves bonbon. Csokoládé snack, kandírozott gyümölcs.

A jól kiválasztott szalag olyan, mint hab a tortán.

A hagyományos megjelenést kedvelőknek itt a tradicionális masni, ami mindig ünnepélyes hangulatot teremt. Elegáns kiegészítője a doboznak a bordó szalag és az arannyal átszőtt kockás szalag is. Tavasszal pedig virágos változatokkal bővül a választék.

Viaszpecsét

7
 
DantoniChocolate kézműves bonbon és csokoládé snack elegáns dobozban viaszpecséttel.

Egy elegáns viaszpecsét régi korok nemes világát idézi.

Bolondítsd meg a szalagot egy előkelő vörös viaszpecséttel, mely nemes külsőt kölcsönöz a csokoládénak. ELEGÁNS VÁLOGATÁSAINK választható kiegészítése.

Igazi kézműves ajándék, a végeredmény önmagáért beszél!

kézműves ajándék viaszpecsét története

Viaszpecsét

Kézműves ajándék

A pecsét különböző formáit már az Ókorban is ismerték. Elsősorban hitelesítésre használták. Sokfajta antik pecsétnyomó, pecsétgyűrű és pecséthenger került elő az ókori kultúrák kutatása során. Sokáig csak a lepecsételt iratot tartották hitelesnek, megbízhatónak. A pecsét mindig tulajdonosára utalt, arcképét vagy címerét hordozta.

Nemcsak viaszból hanem fémből is készültek pecsétek. Leggyakrabban ólomból, ezüstből és aranyból. Igaz, hogy aranypecsétet csak királyok és pápák használhattak. Megmunkálásuk nehezebb és lassabb volt mint a viaszpecsété.
Az egyházi és királyi pecsétek mintájára később vármegyék és városok is használtak viaszpecsétet, mely sokáig a htelesítés nélkülözhetetlen eszköze volt.

A XIX században még mindig csak egy szűk elít kiváltsága volt a pecséthasználat. Mivel boríték még nem volt, ezért különleges hajtogatási technikákat sajátítottak el, hogy a levél tartalmát, csak annak címzettje olvashassa el. Hogyan zárták le? Viaszpecséttel, melynek sértetlennek kellett maradnia továbbra is ahhoz, hogy hitelesnek tekintsék.

Ma már ritkábban írunk kézzel levelet, viaszpecséttel azonban még néha találkozunk. Hitelesítenie már nem kell semmit, de megőrizte romantikus báját és előkelő hangulatát. Akinek adjuk, azt szeretnénk valami különlegessel megajándékozni.

Csokoládé és csomagolás

Nem tudjuk pontosan, hogy mikor kezdték el becsomagolni a csokoládé táblákat, bonbonokat és pralinékat. Erre nagy eséllyel abban az időszakban került sor, amikor a csokoládé ára lehetővé tette, hogy fogyasztása széles körben elterjedjen. Már nemcsak úri csemegeként lehetett hozzájutni, hanem megjelent az üzletek polcain, cukrászdákban és kávéházakban is. Valószínűleg a XIX. század vége illetve a XX. század elején történhetett mindez.
 
kézműves ajándék csokoládé fajták és csomagolás

A csokoládé becsomagolásának 4 oka van:

  1. VÉDELEM

A  csokoládét védeni kell a túlzott melegtől, a levegő nedvességtartalmától, gombáktól, szagoktól és más környezeti hatásoktól. A megfelelő csomagolás megvédi gondosan válogatott összetevőit és aprólékosan megalkotott fizimiskáját.

2. ELTARTHATÓSÁG

A fentieket kiegészíthetjük azzal, hogy minél zártabb a csomagolás, annál kisebb esély van arra, hogy a levegő nedvességtartalmával reakcióba lépve gyorsan meginduljon a természetes romlás folyamata. Így nem kerülhet rá felületi szennyeződés sem. A zárt csomagolás természetesen nem kell, hogy egy hermetikusan lezárt doboz legyen, a napjainkban használt esztétikus celofántasakok és légmentesen záródó fóliák is magas védelmet nyújtanak.

  1. INFORMÁCIÓ

A dobozon, tasakon többek között fel kell tűntetni az édesség összetevőit, tápérték adatait és a szavatossági időt is. Nem utolsó sorban fontos információ az esetleges allergének felsorolása és a kézműves ajándék készítőjének neve is.

  1. MARKETING

A szép és ízléses csomagolás fél siker. Színe, formája és kialakítása mind-mind információt hordoz. A látványból következtetünk ízére, minőségére is. Bár igyekszünk racionálisan választani, gyakran hagyatkozunk szívünk üzenetére és megérzéseinkre. Kézműves ajándék választása esetén még nagyobb hangsúlyt fektetünk az ízléses csomagolásra.