kézműves bonbon

Szenvedéllyel készítve – kézműves bonbon

Bonbon ízvariációk

A csokoládé különleges keveréke ízeknek és érzéseknek. Formába öntve ezerféle arca létezik, mindig más és más, lágy és gyümölcsös, nemes és előkelő. A fekete csokoládé karakteres íze éppolyan kellemes, mint a tejcsokoládé könnyed játékossága. Készítése során, a mai napig kéz a kézben jár a kézműves tradíciók tisztelete és a folyamatos innováció.

Málna, narancs, mangó, passió gyümölcs és gyömbér, ízletes gyümölcsök kavalkádja termőhely szelektált csokoládéval keverve. Természetesen a marcipán sem maradhat ki. Karakteres minőségi mediterán marcipánt rétegezzük gyümölcsös vagy karamellás csokoládékrémmel. Ha pedig a karamellánál tartunk, akkor nem hagyhatjuk ki a mindig krémes csokoládés sós karamellát sem.

Adj ajándékba egy ízt, egy falat édes érzést!

Csokoládé és kakaó szívalakú tálban.
DantoniChocolate kézműves bonbon málnával étcsokoládéba mártva
01

Raspberry cream – málnás bonbon

Málna, ó málna! A gyümölcs, ami egyszerre édes és savanykás, na és micsoda íze van! Mindegy, hogy étcsokoládéval vagy tejcsokoládéval kevered, de még fehér csokoládéval is isteni. A tiszta málnapürét magas kakaótartalmú tejcsokoládéval kevertem össze és finom, ízes cuvee étcsokoládéval vontam be. A végeredmény magáért beszél, ez az egyik legnépszerűbb kézműves bonbon. Ha érdekel, hogy hogyan is készülnek a Dantoni bonbonok a csokoládé blog oldalon olvashatsz erről is.

DantoniChocolate kézműves bonbon mangóval és gyömbérrel étcsokoládéba mártva.
02

Tropical fruits – egzotikus bonbon gyömbérrel

A csonthéjas mangó az egyik legízletesebb egzotikus gyümölcs. A szerelem gyümölcsének is nevezik.

Az édes mangó és a pikáns passió gyümölcs keverékét jól kiegészíti a gyömbér egzotikus íze. A krémes bonbonra liofilizált mangó kerül díszítésként. Itt is a magas kakaó tartalmú tejcsokoládé nyert a tesztek során, melyre az ízes étcsokoládé bevonat teszi fel a koronát.

DantoniChocolat kézműves bonbon karamellás tejcsokival és Hawaii piros sóval.
03

Salty caramel – sós karamell bonbon

Bár a karamellt cukortartalma miatt sok támadás éri, leszögezhetjük, hogy kivételesen csábító ízének a mai napig sok rajongót köszönhet. A jól elkészített karamell lágy és krémes. Csokoládéval párosítva pedig kiegyensúlyozott és omlós lesz. Ha pedig megbolondítjuk egy kis sóval, kivételesen finom végeredményt kapunk. Érdemes kipróbálni!
DantoniChocolate kézműves bonbon valódi pisztácia pürével és fehér csokoládéval.
04

Tropical & marzipan egzotikus bonbon

Ellentétek vonzásában. Savanykás egzotikus gyümölcsös csokoládékrém és mediterrán mandulamarcipán. A mangó passió gyümölccsel keverve méltó párja a mandula jellegzetes ízvilágának.

Az összetevők együtt finom összhangot alkotnak. Tetejét elegáns, ehető arany díszíti.

DantoniChocolate kézműves bonbon almával, fahéjjal és karamellával. Mint a klasszikus almáspite.
05

Orange bite – narancsos bonbon fahéjjal

A narancs egyszerre édes és fanyar íze kifejezetten jól illik a csokoládéhoz. A klasszikus ízpár akkor a legfinomabb ha valódi gyümölccsel készül.

Kerül még mellé tejszín és méz is és egy kis narancshéj. A friss narancsos bonbonra az arany díszítés teszi fel a koronát.

DantoniChoxolate magas mandulatartalmú egyszeres marcipánnal készült bonbon étcsokoládéba mártva.
06

Sao-thome & marzipan – étcsokoládés bonbon

Ha az étcsokoládét krémesen szereted..különleges egyedi ízprofilú single-origin étcsokoládékrém és mediterrán marcipánréteg egy bonbonban. Az extrabitter jellegzetesen kakaós ízű Sao-thomé csokoládé és a minőségi mediterrán marcipán jól megférnek egymás mellett, kiemelve egymás ízjegyeit.

Az egyszeres Lübecki marcipán  alapja a finomra őrölt mandula.  A marcipánról további érdekességeket olvashatsz még itt: kézműves csoki töltelékek.

DantoniChocolate kézműves bonbon valódi áfonyából készült zseléréteggel és étcsokoládéval.
07

Caramel & marzipan – karamellkrémes bonbon

Karakteres, egyszeres Lübecki marcipán krémes karamellás tejcsokolákrémmel rétegegezve, étcsokoládéburokban.

A felhasznált marcipán a megszokottnál kevésbé édes, így a karamellás csokoládé íze is jól érvényesül. A bonbon tetejére vidám mintás díszítés kerül.

A csokoládé bonbonok eltarthatóságáról, az ideális tárolásról is ovashatsz az érdekességek oldalon. Itt talász többek között információt a csokoládé temperálásról is.
Az ajándékozás mindig öröm.

Az ajándékozás öröme

Adni mindig jó. Adj ajándékba egy ízt, egy falat édes érzést azoknak, akik számítanak.

Eszedbe jutott-e valaha, hogy életünket mennyi kisebb-nagyobb esemény kíséri?

Lehet, egy baráti összejövetel, egy lazító teázás, egy családi ünnep, születésnap vagy éppen évforduló. Lehet egy sikeres vizsga, egy eredményesen lezárult projekt vagy egy jó kávézás egy rég nem látott ismerőssel. Bármi is legyen az alkalom, adni mindig jó.

Miért ne ünnepelnétek ezeket a pillanatokat finom csokoládéval? Miért ne osztanátok meg a valódi csokoládé ízét azokkal, akik fontosak?

Csomagolás ötletek

Akár magadnak, akár ajándékba szánod, a csomagolásban sem fogsz csalódni. Kézműves csokoládéink alaposan megtervezett, egyedi és elegáns díszdobozban jutnak el hozzád. Kész ajándékként átadhatók.

Klasszikus fekete dobozainkat továbbdíszítheted szalaggal, masnival vagy viaszpecséttel.

Választhatod átlátszó tetejű dobozainkat is, így a bonbonok, trüffelek már akkor látszanak, amikor még ki sem bontottad a dobozt.

DantoniChocolate kézműves csokoládé. Csomagolási ötletek és megoldások.